Menu
Bel: 06-53968016

Schoorsteeninspectie

Visuele inspectie

Schoorsteen InspectieUw schoorsteenveger uit 't Gooi kan uw rookkanaal inspecteren. Wij hanteren het ASPB model rapport voor de inspectie van rookkanalen voor openhaard en houtkachel. Tijdens de visuele inspectie in de woning wordt een groot aantal aspecten zorgvuldig in kaart gebracht. Om wat voor soort kanaal gaat het, hoe is de omkokering, is de afstand tot hout voldoende, is er sprake van vochtdoorslag, bruine plekken of creosoot vochtstrepen. Is er misschien sprake van brandlucht enzovoort.

Ook het dak wordt gecontroleerd. Hier gaat het om het soort dak, de conditie van de schoorsteen en de verschillende onderdelen daarvan: de schoorsteenkop, de schoorsteenpot, de conditie van het lood, de uitmonding van het kanaal en dergelijke.

Camera inspectie 

Alle werkzaamheden die tijdens een visuele inspectie worden uitgevoerd worden gecompleteerd door de inspectie met een schoorsteencamera. Daarmee kan tenslotte de inwendige conditie van het rookkanaal worden beoordeeld. Steeds meer schoorsteenvegers maken gebruik van deze moderne techniek. Voor ons is dit vanzelfsprekend want beeldmateriaal zegt meer dan woorden. 

Rooktest

Nadat de schoonsteen is schoongemaakt wordt zowel de boven- als onderkant afgesloten. Vervolgens wordt in het rookkanaal rook ingebracht en het kanaal onder druk gezet. Indien het kanaal lek is kunnen wij dit vervolgens constateren.

Neem contact op